Pączki wiedeńskie z cukrem pudrem

Robiłam je w tym roku na tłusty czwartek.

Dodany przez:

Pączki wiedeńskie z cukrem pudrem

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
54 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • 25 dag mąki
  • 12 dag Kasi
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1 szklanka wody
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj wodę z masłem i solą.Potem wsyp mąkę i energicznie mieszaj aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Ostudź, a patem zminsuj z kolejno dodawanymi jajkami.
  2. Z papieru do pieczenia powycinaj kwadraty, posmaruj olejem i szpryską cukierniczą wyciskaj kółka.
  3. Olej rozgrzej i partiami wkładaj pączki zdejmując papier do pieczenia. Smaż na rumiano z obu stron. Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem. Mi wyszło 54 sztuk.
jajka deser Pączki mąka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze