Pączki wiedeńskie z cukrem pudrem

Robiłam je w tym roku na tłusty czwartek.

Deserypączki

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 174 głosów)

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 12 dag Kasi
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1 szklanka wody
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W garnku zagotuj wodę z masłem i solą.Potem wsyp mąkę i energicznie mieszaj aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Ostudź, a patem zminsuj z kolejno dodawanymi jajkami.
  • Z papieru do pieczenia powycinaj kwadraty, posmaruj olejem i szpryską cukierniczą wyciskaj kółka.
  • Olej rozgrzej i partiami wkładaj pączki zdejmując papier do pieczenia. Smaż na rumiano z obu stron. Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem. Mi wyszło 54 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy