4.46 (140)
Margaryna Palma w złotym opakowaniu doskonale nadaje się do pieczenia ciast, nadając im idealną konsystencję i kruchość. Wydobywa z wypieku niesamowity smak i aromat, dzięki czemu od lat jest wykorzystywana przez cukierników i miłośników domowego pieczenia. Wytrzymałość na wysokie temperatury sprawia, ze Palma znakomicie nadaje się również do smażenia. Wyróżnia ją 80%-owa zawartość tłuszczu, obecność naturalnie ukwaszonego mleka i brak konserwantów.
mleko 120 g
drożdże 30 g
margaryna 80 g
cukier 75 g
mąka pszenna 500 g
jajka 3 szt.
spirytus 20 g
olej 700 ml
Porady
Jeśli chcesz nadziewać pączki zrób trochę większe kule i dłużej smaż. Pamiętaj, by smażyć wtedy o minutę lub dwie dłużej aby pączki nie były surowe.