Pachnące wołowe kotlety

Pachnące wołowe kotlety

Dodany przez:

Pachnące wołowe kotlety

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 kotlety z wołowego rostbefu,
  • 3 ziarna jałowca,
  • 20 ziaren piepru czarnego,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu,
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • 1 duży ząbek czosnku,
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Z octu, 3 łyżek oleju, rozgniecionego jałowca i pieprzu ziarnistego oraz pozostałych przypraw przygotowujemy marynatę, w której trzymamy mięso przez całą dobę w lodówce. Po upływie tego czasu mięso smażymy po kilka minut na rozgrzanym oleju (godzinę przed smażeniem wyciągamy z lodówki).
mięso obiad wołowina kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy