Owoce zatoipione w delikatnym cieście

Każde owoce są idealne do tego ciasta ;)

Dodany przez:

Owoce zatoipione w delikatnym cieście

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg świeżych owoców ( ja dodałam truskawki i nektarynki)
  • 100 g cukru pudru + łyżka do posypania
  • 125 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 300 ml mleka
  • 10 g cukru waniliowego
  • masło do wysmarowania formy

Przygotowanie

  1. Mąkę, pozostały cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać jajka i część mleka, miksować do otrzymania gładkiej masy dolewając stopniowo resztę mleka.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. W naczyniu rozłożyć owoce i zalać ciastem. Naczynie musi być szczelne, ponieważ masa jest rzadka.
  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 190oC przez 20-30 minut.
owoce przekąska deser truskawki brzoskwinie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze