owoce_w_syropie

Owoce w Syropie

Ocena:

4.5 (141)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Bardzo dobry Wietnamski deser! Smacznego!

Składniki:

  • 1 puszka ananasa, pokrojonego w kostkę
  • 1 pomarańcza, pokrojona w kostkę
  • 1 puszka owoców lychee
  • 2 łyżki półwytrawnego sherry
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Owoce w syropie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. 2 łyżki cukru rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody, która podgrzewamy. Przygotowany syrop z cukru i wody odstawiamy na bok do wystygnięcia. Następnie do ostudzonego syropu wlewamy 2 łyżki soku z cytryny oraz 2 łyżki półwytrawnego sherry. Całość mieszamy i odstawiamy na bok.
  • 2. W średniej misce mieszamy puszkę ananasa pokrojonego w kostkę, puszkę owoców lychee oraz 1 pomarańczę, pokrojoną w kostkę.
  • 3. Na koniec wymieszane owoce zalewamy wcześniej przygotowanym syropem. Całość mieszamy i owoce w syropie są już gotowe do podania. Wietnamski deser gotowy!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne