Ośmiorniczki kukurydziane

Ośmiorniczki kukurydziane są doskonałym dodatkiem do mięs.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
500 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 144 głosów)

Składniki:

  • 6 małych kolb kukurydzy
  • łyżka masła
  • łyżka bułki tartej
  • 2 szkl. wody
  • szczypta soli

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kolbę młodej kukurydzy gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Następnie ją odcedzamy. W osobnym rondelku zarumieniamy masło z bułką tartą i do tego dodajemy kukurydzę, po czym delikatnie ją przekręcamy na boki, aby dokładnie się przyrumieniła. Wykładamy na talerz. Kukurydza jest świetną przekąską do dań mięsnych, np. karkówki. Smacznego!!!

Kalorie: 500

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy