Oscypek z patelni z żurawiną

Szybka i smaczna przekąska.

dodany przez: Anullka anullka

przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 175 głosów)

Składniki:

  • 2 serki oscypki
  • konfitura żurawinowa lub dżem żurawinowy
  • biały
  • pieprz
  • 1 łyżka masła roślinnego

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Oscypek z patelni z żurawiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ser oscypek pokroić w plastry, posypać białym pieprzem(można posypać po usmażeniu).
  • Masło rozpuścić na patelni, usmażyć oscypka na złoty kolor.
  • Ułożyć na talerzu, polać konfiturą żurawinową(z braku konfitury posmarowałam dżemem żurawinowym)który pod wpływem ciepła też się trochę rozpuścił.
  • Smacznego.

Porady

Zobacz też: Zakopane - restauracje z kuchnią góralską

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: