REKLAMA

Oscypek smażony

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 350 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
350 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 176 głosów)


Składniki:

  • 1/2 kg oscypka
  • jajko
  • 4 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Duży oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kłaść na gorący olej
  • smażyć na złoto z obu stron. Podawać z usmażonym plastrem wędzonego boczku
  • z dodatkiem żurawin.

Kalorie: 350

Porady

Zobacz też: Kuchnia góralska – co warto zjeść i dlaczego będąc na Podhalu

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: