Oscypek smażony

Ocena:

4.52 (178)

  • 20 min.
  • dla 5 osób

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 350 kcal

Składniki:

  • 1/2 kg oscypka
  • jajko
  • 4 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia

Oscypek smażony - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Duży oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kłaść na gorący olej
  • smażyć na złoto z obu stron. Podawać z usmażonym plastrem wędzonego boczku
  • z dodatkiem żurawin.

Porady

Zobacz też: Kuchnia góralska – co warto zjeść i dlaczego będąc na Podhalu

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne