Orientalna zupka"kwiatowa"

Zrobić bulion,obrać i opłukać warzywa,ugotować jajko,wycinać nożykiem kwiaty z jajka i marchwi.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 litr bulionu z kury,
  • 2 średnie marchewki,
  • sos sojowy,
  • 2 jajka,
  • pieprz,
  • kiełki sojowe,
  • pędy z bambusa,
  • makaron sojowy.

Przygotowanie

  1. 1.Zrobić bulion z kury,dodać kiełki sojowe oraz pędy z bambusa osączone i zagotować.
  2. 2.Marchewki obrać,opłukać,pokroić na plasterki i wycinać z nich motyw kwiatowy i dać
  3. do bulionu,a jajka ugotować na twardo,żółtka wyjąć,a z białek wykroić kwiaty.
  4. 3.Bulion na koniec doprawić,dodać kwiaty z białka.Podawać z makaronem sojowym.
obiad jajko por bulion marchew
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze