Orientalna zupka"kwiatowa"

Zrobić bulion,obrać i opłukać warzywa,ugotować jajko,wycinać nożykiem kwiaty z jajka i marchwi.

buliondania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 148 głosów)

Składniki:

  • 1 litr bulionu z kury,
  • 2 średnie marchewki,
  • sos sojowy,
  • 2 jajka,
  • pieprz,
  • kiełki sojowe,
  • pędy z bambusa,
  • makaron sojowy.

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1.Zrobić bulion z kury,dodać kiełki sojowe oraz pędy z bambusa osączone i zagotować.
  • 2.Marchewki obrać,opłukać,pokroić na plasterki i wycinać z nich motyw kwiatowy i dać
  • do bulionu,a jajka ugotować na twardo,żółtka wyjąć,a z białek wykroić kwiaty.
  • 3.Bulion na koniec doprawić,dodać kwiaty z białka.Podawać z makaronem sojowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy