Omlet ze szczawiem i żółtym serem

Doskonała przekąska na ciepło lub danie główne

omletPrzekąski

Ocena:

(średnia 4.47 z 176 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 50 g liści szczawiu (może być mrożony lub w konserwie)
  • 3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka wbij do miski i dopraw solą i pieprzem, dodaj starty ser Gouda. Szczaw umyj, oderwij łodyżki, zwiń w rulony i pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodaj jajka i całość wymieszaj. Omlet usmaż na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewróć na drugą stronę. Gotowy omlet posyp startym serem i dopraw pieprzem.

Porady

Zerknij w nasz poradnik, jak zrobić perfekcyjny omlet. Sprawdź też nasze porady, jak ugotować jajka na twardo, na miękko i w koszulce oraz przepisy na jajka po benedyktyńsku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy