Omlet z truskawkami i otrębami

Słodkie śniadanko :)

do kawyDeseryNaleśnikiomlet biszkoptowyPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 171 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 50 g otrąb owsianych
  • 2 łyżki miodu
  • 10-15 truskawek
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Białka ubić na sztywno z solą. Żółtka, miód, mąkę i mleko zmiksować. Dodać pokrojone truskawki i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  • Na patelni z grubym dnem rozgrzać niewielką ilość oleju. Wylać ciasto i na małym ogniu smażyć na złoty kolor. Przewrócić z pomocą deski lub pokrywki. Usmażyć z drugiej strony. Przełożyć na talerz. Podawać posypany cukrem pudrem, udekorowany truskawkami i listkami melisy. Smacznego :)

Porady

Zobacz też: naleśniki z truskawkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy