Omlet z bekonem

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 420 kcal

dodany przez: mojegotowanie

omlet

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
420 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 173 głosów)


Składniki:

  • 6 jajek
  • 10 dag bekonu
  • łyżka masła
  • 6 łyżek mleka
  • 1/2 łyżeczki Słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Bekon pokroić w paseczki, podsmażyć. Odstawić. Jajka umyć, wbić do miski, dodać mleko, przyprawić solą, pieprzem i papryką, roztrzepać. Do ubitych jajek dodać podsmażony bekon, lekko wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka. Smażyć na dużym ogniu 3-4 min, aż spód się zrumieni. Gdy do tak przyrządzonego omletu podamy białą fasolkę w sosie pomidorowym, twarożek i grzanki, będziemy mieli prawdziwe angielskie śniadanie.

Kalorie: 420

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy