Omlet po wlosku

Przepraszam za moja ortografie , ale nie mam polskich znakow na tablecie...

omlet

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • lyzka maki
  • 3 lyzki wody
  • olej do smazenia
  • passata z pomidorow

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Do glebokiego naczynia wbic jajka , dodac make i wode . Mozna dosolic do smaku . Roztrzepac wszystko trzepaczka i wlac na patelnie z rozgrzanym olejem . Rozprowadzic , aby powstal placek . Po chwili przelozyc na druga strone . Gotowy omlet musi byc rumiany . Wylozyc omlet na talerz i polac passata . Podawac z pieczywem chrupkim .

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: