Omlet z czekoladą

Ocena:

4.55 (166)

  • 15 min.
  • dla 2 osób
Puszysty omlet z czekoladową masą na wierzchu będzie atrakcyjnym i pożywnym daniem śniadaniowym

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 4 łyżki kremu czekoladowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • bita śmietana
  • 10 rodzynek
  • kilka listków mięty do dekoracji
  • tłuszcz do smażenia

Omlet z czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka wbić go dość wysokiego naczynia i zmiksować z mlekiem, mąką i cukrem pudrem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlać masę jajeczną. Na początku smażyć na dość dużym ogniu, potem nieco zmniejszyć i przykryć patelnię. Raz na jakiś czas potrząsać nią, aby omlet nie przywarł. Gdy z wierzchu jest już ścięty, przełożyć na talerz i posmarować kremem czekoladowym. Udekorować bitą śmietaną, rodzynkami i miętą. Podawać natychmiast
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne