Omlet cesarski

Niezwykle puszysty i delikatny

do kawyDeseryomlet biszkoptowyPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 159 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 płaski łyżki mąki
  • 2 łyżki mleka
  • szczyota soli
  • po łyżce masła i oleju
  • dodatkowo:
  • ulubiona konfitura
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masą, dodać mąkę i mleko, dokładnie wymieszać. Do żółtek dodać pianę, wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej i masło. Wlać masę omletową. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni posmarować konfiturą i złożyć na pół. Wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy