Omlet biszkoptowy

lekki i puszysty

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 196 głosów)

Składniki:

  • -2 jajka
  • -14g maki pszennej
  • -9g masła
  • -sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Oddzielić białka od żółtek.Ubić pianę z białek.Do ubitej piany dodawać żółtka ciagle ubijając,dodać sól,wymieszać z mąką.Rozgrzać tłuszcz na patelni,wyłożyć masę,przykryć,smażyć na wolnym ogniu,odwrócić i dosmażyćna wolnym ogniu lub upiec w piekarniku
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 10 min.
Omlet biszkoptowy
szybko , smacznie

nietop22

Omlet biszkoptowy