Ogromny pieróg z ciasta francuskiego

Pomysł i wykonanie mojej córki. To efekt gdy dzieci sie nudzą sie w deszcz.

dodany przez: bernika

pierogi zapiekanki przekąski

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 194 głosów)

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • kilka plasterków szynki cienko pokrojonej w paseczki
  • papryka pokrojona w paseczki
  • keczup pomidorowy lub pasta pomidorowa gęsta
  • udko wędzone z kurczaka
  • pomidor
  • ser zółty starty
  • oregano
  • bazylia
  • kilka pieczarek
  • jajko

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Ogromny pieróg z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piekarnik na 180st. Płat ciasta układamy na papierze do pieczenia. Ciasto smarujemy keczupem lub psta pomdorowa , posypujemy oregano. Na połowei ciasta układamy kawałki szynki, papryki, plasterki pieczarek, kawałki pokrojonego drobno kurczaka, plasterki pomodora i posypujemy wszystko serem, oregano i bazylia. Przykrywamy szczelnie druga strona ciasta i zawijamy brzegi jak na pierogi . Smarujemy ciasto rozklóconym jajkiem z wierzchu i sypiemy oregano. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia ok 20-25 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy