Ogórkowa kapustka

Fantazyjna kapustka z ogórkami kiszonymi :)

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 178 głosów)

Składniki:

  • główka kapusty
  • 3 marchewki
  • 2 pętka kiełbasy
  • pół cebuli
  • koperek
  • starte ogórki kiszone do smaku (ok 6 dużych)
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • mleko

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę obrać z pierwszych liści, poszatkować. Podlać wodą i gotować na małym ogniu. Dodać 2 łyżki cukru.
  • Marchewkę obrać, umyć i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w księżyce. Dodać do kapustki.
  • Kiełbasę pokroić w kostkę. Podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać do kapusty.
  • Gdy wszystko się ugotuje dodać ogórki. Zagotować.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek. Można zabielić mlekiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy