Ogórkowa kapustka

Fantazyjna kapustka z ogórkami kiszonymi :)

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • główka kapusty
  • 3 marchewki
  • 2 pętka kiełbasy
  • pół cebuli
  • koperek
  • starte ogórki kiszone do smaku (ok 6 dużych)
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • mleko

Przygotowanie

  1. Kapustę obrać z pierwszych liści, poszatkować. Podlać wodą i gotować na małym ogniu. Dodać 2 łyżki cukru.
  2. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w księżyce. Dodać do kapustki.
  3. Kiełbasę pokroić w kostkę. Podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać do kapusty.
  4. Gdy wszystko się ugotuje dodać ogórki. Zagotować.
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek. Można zabielić mlekiem.
warzywa obiad kapusta kiełbasa marchewka koperek Młoda
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze