OGÓRKI MAŁOSOLNE

Pyszne

Dodany przez:

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1.5 kg ogórków gruntowych
  • zalewa:
  • 6 szkl wody przegotowanej
  • 1.5 łyżki soli-najlepiej kamiennej
  • koper razem z baldachimem
  • korzeń i liśc chrzanu
  • 3 listki wiśniowe
  • 2 zabki czosnku

Przygotowanie

  1. Ogórki układamy w słoju.Wkładamy też korzeń i liśc chrzanowy,liście wisniowe,obrane ząbki czosnku i koper zielony razem z baldachimem.Zalewamy woda wymieszaną z solą.Odstawiamy przykryte na 2-3 dni,wtedy są najsmaczniejsze.Choc i w pożniejszym dniu smakuja wybornie,tylko są mocniej ukwaszone
ogórki przetwory MAŁOSOLNIACZKI
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze