ogórki konserwowe

nie są mocno kwaśnie, uważam, że są smaczne

dodany przez: arturkowa

Sałatki Przetwory

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 163 głosów)


Składniki:

  • OGÓRKI KONSERWOWE

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • • 4 l wody / 2 l
  • • 1,5 szkl / 0,75 l octu (można dać 2 / 1 szkl)
  • • 20 / 10 łyżek cukru
  • • 4 łyżki / 2 łyżki soli kamiennej (lub morskiej)
  • • 2 szt / 1 szt liść bobkowy (laurowy)
  • • 4 / 2 kulki ziela angielskiego
  • wszystko zagotować i ostudzić
  • Dodać w proporcjach według uznania – do każdego słoika
  • • koper
  • • czosnek 1 – 2 ząbki
  • • cebulę (kawałek)
  • • marchew
  • • gorczycę
  • • chrzan
  • Porcja na 5 kg ogórków, gotować 7 minut
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy