Ogórki i papryka w occie

Przygotowanie: 15 minut Pasteryzowanie: 20 minut Składniki na 1 słój 2-litrowy

Dodany przez:

Ogórki i papryka w occie

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.04 z 23 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 kg ogórków
  • papryka
  • 3 szklanki wody
  • łyżka cukru
  • 1/2 szklanki octu
  • listek laurowy
  • sól
  • kilka ziaren ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć. Paprykę umyć, usunąć nasiona i białe błony. Pokroić w krążki.
  2. Słój dokładnie wyparzyć, ułożyć ciasno warzywa.
  3. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i przyprawami. Zalać warzywa, zakręcić.
  4. Słój wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody do połowy wysokości słoja. Pasteryzować około 20 minut.
ogórki przetwory Papryka marynata ogórki i papryka w occie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze