Oblozene chlebiky czyli kanapki z szynką

Przepis z kuchni czeskiej

dodany przez: grumko grumko

bagietka ogórki konserwowe szynki przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 148 głosów)

Składniki:

  • 1 bagietka,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 łyżki dobrej musztardy,
  • 20 dag dobrej szynki, Praskiej lub Black Forest,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 pokrajane w cienkie plasterki ogórki konserwowe,
  • kilka gałązek natki pietruszki

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Oblozene chlebiky czyli kanapki z szynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pokroić bagietkę w ukośne plastry. Smarować masłem i musztardą. Nakładać plasterki szynki, a na nie plasterki jajka i ogórki. Ozdobić natka pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy