Nowa Odsłona Pasty z Wędzonej Makreli

Pyszna pasta z makreli dla tych, którym tak jak mnie znudziła się wersja tradycyjna !

rybapasta rybna

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 182 głosów)

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • pół pęczka rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół średniej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka piri piri marynowana
  • 1 serek homogenizowany śmietankowy
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrelę pozbawić ości i skóry i rozgnieść widelcem.
  • Rzodkiewkę, czosnek, papryczkę piri piri oraz cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • Szczypiorek posiekać drobno.
  • Składniki połączyć ze sobą, doprawić solą i przeprzem.
  • Dodać serek homogenizowany, 4 łyżki majonezu oraz 3 łyżki musztardy.
  • Wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy