Nowa Odsłona Pasty z Wędzonej Makreli

Pyszna pasta z makreli dla tych, którym tak jak mnie znudziła się wersja tradycyjna !

Dodany przez:

Nowa Odsłona Pasty z Wędzonej Makreli

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 10 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • pół pęczka rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół średniej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka piri piri marynowana
  • 1 serek homogenizowany śmietankowy
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda

Przygotowanie

  1. Makrelę pozbawić ości i skóry i rozgnieść widelcem.
  2. Rzodkiewkę, czosnek, papryczkę piri piri oraz cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
  3. Szczypiorek posiekać drobno.
  4. Składniki połączyć ze sobą, doprawić solą i przeprzem.
  5. Dodać serek homogenizowany, 4 łyżki majonezu oraz 3 łyżki musztardy.
  6. Wszystko dokładnie wymieszać.
Śniadanie ryby ryba kolacja makrela pasta rybna pasta z makreli MAKRELA WĘDZONA
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze