Nototenia z pieczonymi ziemniaczkami

Lekkie rybne danie.

Dodany przez:

Nototenia z pieczonymi ziemniaczkami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
2 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 4 nototenie
  • 3 duże ziemniaki
  • por
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 limonka

Przygotowanie

  1. Rybki należy oczyścić, umyć.
  2. Następnie przyprawiamy ryby solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki.
  3. Możemy użyć również przyprawy do ryb.
  4. Rybki pieczemy w piekarniku w 160 stopniach przez 15 minut w rękawie do pieczenia (wcześniej polewamy ją olejem).
  5. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Smażymy je na patelni bądź w piekarniku w małej ilości tłuszczu.
  6. Podajemy z posiekana natką pietruszki i porem. :)
  7. Smacznego :)
ryby obiad ryba kolacja dla dzieci ziemniaki por
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze