Nototenia z pieczonymi ziemniaczkami

Lekkie rybne danie.

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
2.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 191 głosów)

Składniki:

  • 4 nototenie
  • 3 duże ziemniaki
  • por
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 limonka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Rybki należy oczyścić, umyć.
  • Następnie przyprawiamy ryby solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki.
  • Możemy użyć również przyprawy do ryb.
  • Rybki pieczemy w piekarniku w 160 stopniach przez 15 minut w rękawie do pieczenia (wcześniej polewamy ją olejem).
  • Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Smażymy je na patelni bądź w piekarniku w małej ilości tłuszczu.
  • Podajemy z posiekana natką pietruszki i porem. :)
  • Smacznego :)

Kalorie: 2.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy