Niby bigos ze słodkiej kapusty

Kapusta z dodatkami...

dania mięsneWędliny

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 146 głosów)

Składniki:

  • kapusta biała 1 główka
  • kiełbasa cienka ok. 30 dag
  • cebula 2 sztuki
  • łopatka wieprzowa ok. 30 dag
  • grzyby suszone 5-6 sztuk
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę poszatkować, zalać wodą, postawić do gotowania.
  • Mięso umyć, pokroić, dodać do kapusty. Grzyby sparzyć, opłukać, dodać do potrawy. Cebule obrać, podsmażyć leciutko na oleju, dodać do kapusty razem z pokrojoną kiełbasą. Posolić.
  • Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i chwilę razem gotować.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy