Napoleonka na krakersach

Szybka przekąska do kawy…

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 paczka krakersów
  • ½ masła
  • 1 budyń waniliowy
  • ½ l mleka
  • 4 łyżki cukru
  • polewa czekoladowa z orzechami
  • orzechy do dekoracji

Przygotowanie

  1. Gotujemy budyń na mleku. Gdy ostygnie, w drugim naczyniu utrzeć masło i dodawać po łyżce budyniu, ostrożnie, żeby się nie zwarzyło. Rozłożyć jedną warstwę krakersów na kwadratowej tacy, posmarować grubo kremem i przykryć drugą warstwą. Na wierzch posmarować polewą orzechową i na wierzchu udekorować orzechami.
deser dla dzieci krakersy masa budyniowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze