Napoleonka na krakersach

Szybka przekąska do kawy…

Desery

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 177 głosów)

Składniki:

  • 1 paczka krakersów
  • ½ masła
  • 1 budyń waniliowy
  • ½ l mleka
  • 4 łyżki cukru
  • polewa czekoladowa z orzechami
  • orzechy do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Gotujemy budyń na mleku. Gdy ostygnie, w drugim naczyniu utrzeć masło i dodawać po łyżce budyniu, ostrożnie, żeby się nie zwarzyło. Rozłożyć jedną warstwę krakersów na kwadratowej tacy, posmarować grubo kremem i przykryć drugą warstwą. Na wierzch posmarować polewą orzechową i na wierzchu udekorować orzechami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy