Nalewka z Pigwy

Pyszna, rozgrzewająca nalewka.

Dodany przez:

Likiery, syropy i nalewki

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.63 z 16 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • - 1 kg cukru
  • - 1 kg pigwy
  • - spirytus

Przygotowanie

  1. Kg pigwy opłukać, wykroić z środka gniazda nasienne i w drobne talarki skroić do słoika. Kiedy zakryje się dno , zasypać cukrem i ponownie skroić resztę. Na koniec porządnie zasypać cukrem tak, aby zakryć i odstawić na 7-10 dni. Kiedy Już soki puszczą i zacznie się fermentować, odcedzić i sok zmieszać z czystym spirytusem, i poprzelewać do butelek.
  2. Spirytus z sokiem można zmieszać w ilości wg uznania.
  3. Osobiście jeśli przelewam do butelek to wlewam 1/3 butelki spirytusu i reszte soku.
napoje nalewki alkohol.... nalewka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze