Nalewka z Pigwy

Pyszna, rozgrzewająca nalewka.

Napojealkoholenalewki

Czas przygotowania:
10080 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.43 z 201 głosów)

Składniki:

  • - 1 kg cukru
  • - 1 kg pigwy
  • - spirytus

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kg pigwy opłukać, wykroić z środka gniazda nasienne i w drobne talarki skroić do słoika. Kiedy zakryje się dno , zasypać cukrem i ponownie skroić resztę. Na koniec porządnie zasypać cukrem tak, aby zakryć i odstawić na 7-10 dni. Kiedy Już soki puszczą i zacznie się fermentować, odcedzić i sok zmieszać z czystym spirytusem, i poprzelewać do butelek.
  • Spirytus z sokiem można zmieszać w ilości wg uznania.
  • Osobiście jeśli przelewam do butelek to wlewam 1/3 butelki spirytusu i reszte soku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: