Naleśnikowy tort z mięsem

Przepisy na naleśniki - naleśnikowy tort z mięsem

Dodany przez:

Naleśnikowy tort z mięsem

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • olej do smażenia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kuminu i chilli
  • 30 dag chudego mięsa mielonego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • garść startego ostrego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 8–10 naleśników

Przygotowanie

  1. Przepisy na naleśniki - naleśnikowy tort z mięsem
  2. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, startą marchewkę i selera oraz zmiażdżony czosnek. Dusimy ok. 10 min, oprószamy kuminem i chili i nadal dusimy.
  3. Osobno szybko podsmażamy mięso, mieszamy z warzywami, osączoną fasolą, przecierem pomidorowym, jogurtem i serem. Na dno natłuszczonej żaroodpornej formy kładziemy jeden naleśnik, smarujemy masą, przykrywamy drugim itd. (na wierzchu powinien być naleśnik). Skrapiamy olejem, przykrywamy folią aluminiową.
  4. Zapiekamy 30 min w temp. 180°C. 5 min przed końcem pieczenia folię zdejmujemy.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
obiad kolacja naleśniki przepisy na naleśniki naleśniki z mięsem tort naleśnikowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy