Naleśniki ze szparagami

Przepis od Wioletty

dodany przez: ElżbietaK

Naleśniki Zapiekanki Szynki

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 147 głosów)


Składniki:

  • Szparagi, mogą być świeże lub ze słoika,
  • 10 dkg szynki, lub chudej kiełbaski,
  • jeśli ktoś lubi może dodać 1 cebulkę,
  • opakowanie śmietanki 18%,
  • 1 lub 2 jajka,
  • 20 dkg żółtego sera,
  • sól, pieprz do smaku,
  • olej do smażenia naleśników.
  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 jajka,
  • pól kg maki,
  • łyżka oleju,
  • mleko w takiej ilości, aby ciasto miało gęstość śmietany.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Usmażyć naleśniki: 6-8 sztuk. Zawinąć w naleśniki szparagi, pokrojoną w podłużne plastry szynkę, żółty ser i ewentualnie cebulkę. Posolić i popieprzyć.
  • Ułożyć naleśniki na blachę wysmarowaną olejem. Wymieszać żółtka jajek ze śmietanką, zalać naleśniki, ułożyć na naleśnikach plastry żółtego sera. Ubić piane z białek i wylać na naleśniki. Posypać pieprzem.
  • Zapiec w piekarniku. około 30 min.
  • Przepis jest trochę pracochłonny, ale naprawdę pyszny!!!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy