Naleśniki z szynką, pieczarkami i serem żółtym

Smaczne naleśniki

NaleśnikiSzynki

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 195 głosów)

Składniki:

  • 0.5 kg Szynki, 0.5 kg sera żółtego tartego, 30 dag pieczarek, bułka tarta oraz jajka, mąka mleko, olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z mąki, mleka jajka z odrobiną oleju robimy ciasto na naleśniki i smażymy. W miedzyczasie kroimy szynkę z kosteczkę następnie pieczarki pokrojone smażymy aż beda brązowe.
  • Bierzemy usmażonego naleśnika kładziemy na niego tarty ser żółty, szynkę oraz pieczarki składamy na pół następnie optaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy do zarumienienie bułki.
  • Jeść ciepłe polane ketchupem lub nie jak kto lubi.
  • Życzę smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy