Nalesniki z serem i pieczarkami

Cos dla odmiany poza nalesnikami z dzemem lub serem.

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.2 z 5 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • pol litra mleka
  • pol litra wody
  • ok.13 czubatych lyzek maki
  • pol lyzeczki soli
  • 2 jajka
  • olej do smazenia
  • Farsz:
  • 1 kg pieczarek
  • 30 dag sera
  • 4 cebule
  • margaryna
  • sol,pieprz,vegeta do smaku

Przygotowanie

  1. Skladniki na farsz zmiksowac i w razie potrzeby dosypac maki lub dolac wody. Masa ma oklejac lyzke.
  2. Pieczarki obrac, umyc i starkowac na duzych oczkach tarki. Ser takze starkowac. Cebule pokroic w kosteczke. Starkowane pieczarki przelozyc do rondelka, lekko posolic i dusic az puszcza soki. Zaczekac az soki wyparuja lub je odlac. Cebule zeszklic na margarynie z dodatkiem vegety. Wlac cebule do pieczarek, wymieszac, doprawic pieprzem. Calosc troche przestdzic. W tym czasie usmazyc nalesniki na oleju. Nastepnie wymieszac starkowany ser z masa cebulowo - pieczarkowa. Zwijac nalesniki, nastepnie smazyc je na rumiano. Mozna podawac z keczupem:)
ser obiad naleśniki pieczarki świat serów
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze