Naleśniki z serem i kaszą gryczaną

Szyba i prosta wersja naleśników w zupełnie innym smaku

Dodany przez:

Naleśniki z serem i kaszą gryczaną

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.2 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • CIASTO
  • 1,5 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • olej-1 łyżka
  • FARSZ
  • kasza gryczana biała-0,5 szkl
  • ser biały -1 kost
  • cebula -1 szt
  • olej
  • jajko -1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. CIASTO:
  2. Do miski wsypać mąkę,wlać mleko,wybić jajka,dodać olej i szczyptę soli. Mikserem dobrze wymieszać wszystkie składniki. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcję ciasta naleśnikowego,smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor.
  3. FARSZ
  4. Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do garnka wlać 1,5 szkl wody,dodać sól,zagotować. Wsypać kaszę do gotującej się wody,ugotować na sypko,ostudzić. Kaszę gryczaną wymieszać z serem,cebulą i jajkiem. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem. Smarować farszem naleśniki,zwijać w rulon,podsmażyć naleśniki na patelni. Podawać zaraz po przygotowaniu.
ser obiad naleśniki kasza gryczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze