Nalesniki z malinami i Mascarpone

Ocena:

4.53 (172)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
pyszniutkie

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy 16 gram lub domowy ok. 1 łyżki
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki mleka
  • Ok. 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • KREM:
  • 2 łyżki Mascarpone
  • 4 łyżki gęstych powideł malin, domowej roboty

Nalesniki z malinami i mascarpone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miski wsypać mąkę i cukier waniliowy, wbić jajka i mieszając energicznie mątewką wlewać mleko a potem wodę. Odstawić na kilkanaście minut.
  • Potem usmażyć naleśniki na suchej patelni. Moja miała srednicę 30 cm i wyszło 6 szt.
  • Mascarpone wymieszać łyżką z malinami.
  • Każdy naleśnik smarować kremem i zwijać.
  • Obsmażyć na rumiano. Na każdy naleśnik nałożyć troszkę kremu malinowego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne