Naleśniki serowo-truskawkowe.

Polecam na święta dla dzieci, które pomimo uginających się stołów nie mogą wybrać nic dla siebie.

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * 2 usmażone wcześniej naleśniki
  • * 15 dag twarogu wiejskiego 0% Piątnica
  • * 15 dag mrożonych truskawek (lub świeżych)
  • * 2 łyżki cukru
  • * 4-5 truskawki świeże
  • * 1 kiwi
  • * kulki czekoladowe Nesquick

Przygotowanie

  1. Truskawki należy rozmrozić wcześniej i posypać cukrem. Zmiksować je z twarogiem np. za pomocą blendera, na jednolity krem. Rozsmarować na naleśnikach i zwinąć w rulony.
  2. Kroić ukośne kawałki nie przyciskając noża. Ja kroję szerokim nożem, lekko dotykając naleśnik i przesuwając lekko w tył i przód. W przeciwnym wypadku farsz wyciśnie się ze środka.
  3. Rozłożyć promieniście na małych talerzykach, układać pomiędzy naleśnikiem plastry kiwi, ćwiartki truskawek.
  4. Wierzch udekorować pozostałymi truskawkami -układając je na kształt płatków kwiatu. Środek wyłożyć kulkami czekoladowymi-jako pręciki kwiatu.
  5. Deser nie jest przesłodzony a porcje nie są duże wiec można zjeść bez wyrzutów sumienia.
Śniadanie przekąska kolacja deser wegetariańska dla dzieci naleśniki truskawki wielkanocny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze