Naleśniki po meksykańsku

Każdy kto jadł te naleśniki, mówił że poprostu pycha.

Naleśniki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 189 głosów)

Składniki:

  • Mąka -1 szkl
  • Mleko -1/2 szkl
  • Jajka -2 szt
  • Woda
  • Sól do ciasta.
  • Tłuszcz do smażenia naleśników.
  • FARSZ
  • Mięso mielone -250 g
  • Koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
  • Majonez -1 słoiczek
  • Przyprawa curry
  • Papryczka chili
  • Keczap do polania naleśników
  • Kapusta p[ekińska -1/2 główki
  • Sól
  • pieprz
  • wegeta.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • NALEŚNIKI
  • Z mąki
  • jajek
  • mleka
  • wody
  • soli robimy ciasto naleśnikowe.
  • Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
  • FARSZ
  • Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.
  • Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy
  • pieprz
  • sól
  • przyprawę curry
  • papryczkę chili
  • wegetę.
  • Jak ktoś lubi kukurydzę konserwową
  • to można dodać 1/2 puszki.
  • Jak dodamy przyprawy
  • mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.
  • Gdy farsz jest bardzo gęsty
  • dolewamy odrobinę wrzącej wody
  • mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Na gorące pół naleśnika
  • nakładam farsz
  • składam naleśnik na pół.
  • Naleśniki smaruję majonezem
  • posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy