Naleśniki po meksykańsku

Każdy kto jadł te naleśniki, mówił że poprostu pycha.

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Mąka -1 szkl
  • Mleko -1/2 szkl
  • Jajka -2 szt
  • Woda
  • Sól do ciasta.
  • Tłuszcz do smażenia naleśników.
  • FARSZ
  • Mięso mielone -250 g
  • Koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
  • Majonez -1 słoiczek
  • Przyprawa curry
  • Papryczka chili
  • Keczap do polania naleśników
  • Kapusta p[ekińska -1/2 główki
  • Sól, pieprz, wegeta.

Przygotowanie

  1. NALEŚNIKI
  2. Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe.
  3. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
  4. FARSZ
  5. Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.
  6. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, wegetę.
  7. Jak ktoś lubi kukurydzę konserwową, to można dodać 1/2 puszki.
  8. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.
  9. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  10. Na gorące pół naleśnika, nakładam farsz, składam naleśnik na pół.
  11. Naleśniki smaruję majonezem, posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.
mąka mięso mielone kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze