Najpyszniejszy smażony karp

Przepis na smażonego karpia

ryba

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 199 głosów)

Składniki:

  • ładny filet z karpia
  • sól
  • mąka
  • jajko
  • tarta bułka
  • olej i masło do smażenia
  • garść płatków migdałowych
  • natka pietruszki i koperek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Filet nacieramy solą, odstawiamy na godzinę. Osuszamy, panierujemy kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, smażymy na złoto na oleju wymieszanym z masłem. Na osobnej patelni na 4 łyżkach masła rumienimy płatki migdałowe. Dzwonka polewamy masłem z migdałami, posypujemy niewielką ilością natki i koperku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy