Nadziewana papryka

Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 20–30 minut Porcja: 550 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Nadziewana papryka

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
550 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • zielona papryka
  • posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki posiekanych czerwonych oliwek
  • 2 łyżki rodzynek
  • 20 dag ryżu
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 5 dag startego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • Vegeta
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż opłukać, zalać gorącym bulionem. Przykryć, gotować 20 minut.
  2. Papryki umyć. Z czerwonych odciąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Poukładać w natłuszczonej formie do zapiekania. Zieloną paprykę umyć, oczyścić i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Razem z papryczką chili, zieloną papryką, oliwkami, namoczonymi rodzynkami, tymiankiem, czosnkiem, resztą oliwy i parmezanem dodać do ryżu. Przyprawić Vegetą i pieprzem. Wszystko starannie wymieszać.
  3. Farszem napełnić papryki. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec 20-30 min w temp. 180 C.
warzywa przekąska kolacja Papryka ryż wege nadziewana papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy