Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka nadziewana ogórkiem konserwowym, wędzonką i cebulą.

Dodany przez:

Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 plastry wędzonki
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • olej do smażenia
  • przyprawa do mięs - wg uznania

Przygotowanie

  1. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórka przekroić wzdłuż na pół, cebulę pokroić w grube piórka. Do każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku wędzonki (użyłam mocno wędzonej wieprzowej karkówki), po trochu cebuli i po jednej połówce ogórka. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
mięso obiad cebula pierś z kurczaka musztarda ogórek konserwowy....
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze