Faszerowany filet z kurczaka

Ocena:

4.47 (193)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
Smażenie: 20 minut
Porcja: 450 kcal

Składniki:

  • 4 filety (50 dag) z piersi kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 10 dag dowolnego sera pleśniowego
  • 10 dag chudego twarożku
  • 3 łyżki mąki
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • cząstki cytryny
  • sól, pieprz

Faszerowany filet z kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Natkę umyć, opłukać, oberwać listki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać natkę, razem poddusić.
  • Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, wymieszać i ostudzić. Dodać rozkruszony ser, twarożek, łyżkę mąki i wymieszać. Farsz podzielić na cztery równe porcje.
  • Na każdym kawałku mięsa rozłożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w reszcie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju, od razu podawać z cząstkami cytryny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne