Na krakersach pychotka

Bardzo pyszne,słodziutkie i proste w zrobieniu ciasto bez potrzeby użycia piekarnika.

Desery

Czas przygotowania:
25 min.
Ocena:

(średnia 4.38 z 193 głosów)

Składniki:

  • 3 paczki herbatniki
  • 2 paczki krakersy
  • mała masa krówkowa
  • 0,5l. śmietany kremówki
  • 2 śmietan fix
  • czekolada gorzka do posypania
  • 3 szklanki mleka
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • masło extra

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Układamy na blachę herbatniki na to krem budyniowy lub gotowy krem karpatka.
  • Krem budyniowy: 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W jednej szklance mleka rozrobić mąkę, jajko i żółtko. Wlać do gotującego się mleka,wystudzić. Zmiksować z masłem extra.
  • Na krem układamy krakersy na to masę krówkową, krakersy i ubitą śmietanę z 2 śmietan fixami. Posypujemy startączekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy