Bardzo pyszne,słodziutkie i proste w zrobieniu ciasto bez potrzeby użycia piekarnika.
Składniki:
3 paczki herbatniki
2 paczki krakersy
mała masa krówkowa
0,5l. śmietany kremówki
2 śmietan fix
czekolada gorzka do posypania
3 szklanki mleka
8 łyżek mąki pszennej
1 jajko
1 żółtko
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
masło extra
Na krakersach pychotka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Układamy na blachę herbatniki na to krem budyniowy lub gotowy krem karpatka.
Krem budyniowy: 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W jednej szklance mleka rozrobić mąkę, jajko i żółtko. Wlać do gotującego się mleka,wystudzić. Zmiksować z masłem extra.
Na krem układamy krakersy na to masę krówkową, krakersy i ubitą śmietanę z 2 śmietan fixami. Posypujemy startączekoladą.