Zamarynowane w musztardzie i usmażone skrzydełka z kurczaka.
Składniki:
12 skrzydełek z kurczaka
5 łyżeczek musztardy sarepskiej
6 łyżeczek oleju
3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
2 łyżeczki soli czosnkowej
2 łyżeczki ziół prowansalskich
Musztardowe skrzydełka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej
sól czosnkową
przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Skrzydełka z kurczaka oczyścić
umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą
rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony. Do mięsa wlać wodę (tyle
żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości