Muszle z kurczakiem

Ocena:

4.54 (146)

  • 40 min.
  • dla 3 osób
Ładne i smaczne danie

Składniki:

  • na 3 osoby
  • makaron duże muszle
  • 6-7 szt na osobę
  • pierś z kurczaka podwójna
  • pół papryki czerwonej
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • papryczka słodka mielona
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • tłuszcz do smażenia
  • żółty ser do posypania
  • chiński sos słodko pikantny

Muszle z kurczakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wypłukać w zimnej wodzie i rozłożyć by muszle się nie posklejały.
  • Mięso pokroić w kostkę możliwie drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz mięso. Mieszać aż się zetnie i nie będzie się już sklejać. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i doprawić do smaku papryczką, dodać również suszone pomidory i mieszając smażyć aż wszystko się przyrumieni.
  • Nadzieniem nadziać muszle, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiec tylko do rozpuszczenia sera i podgrzania. Podawać polane chińskim sosem słodko kwaśnym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne