Muszle Conchiglione ze szpinakiem

Ulubione danie mojej córeczki.

Dodany przez:

Muszle Conchiglione ze szpinakiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 20 muszli conchiglione
  • 200g szpinaku
  • serek śmietankowy
  • przyprawy
  • Sos pomidorowy lub paprykowy
  • ser żółty

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente. Wyjąć i zahartować.
  2. Szpinak podsmażyć, dodać serek i przyprawy.
  3. Do naczynia żaroodpornego wlać sos.
  4. Muszle nadziewać szpinakiem i układać na sosie.
  5. Posypać serem żółtym.
  6. Zapiec ok 15-20 min.
ser makaron obiad zapiekanka dla dzieci szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze