Muffiny truskawkowe ! Muffiny czekoladowe z budyniem !

Na każdą okazję!

DeserybabeczkimuffinkibudyniePrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 169 głosów)

Składniki:

  • MASA PODSTAWOWA
  • * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • * 250 g maki
  • * 1 plaska łyżeczka sody
  • * ¼ szklanki cukru
  • * dwa duże jajka
  • * 1/3 szklanki oleju
  • * 150 ml mleka
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE:
  • masa podstawowa +
  • - niecałe 0,5 kg truskawek
  • MUFFINY CZEKOLADOWE Z BUDYNIEM
  • masa podstawowa +
  • - budyń słodka chwila czekoladowy i waniliowy
  • - biała czekolada

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • MASA PODSTAWOWA:
  • Mieszam suche składniki czyli mąkę, proszek, sodę oraz cukier. Osobno łączę rozkłócone jajka, olej, mleko, 2 łyżki oleju. Mokre składniki przelewam do suchych, mieszam.
  • Formę do mufinek wykładam posmarowanymi olejem papilotkami.
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE
  • Do wysmarowanych olejem foremek wlewam masę podstawową. Następnie do każdej foremki z ciastem wkładam (upycham:)) pokrojone w paski truskawki ;) Wstawiam do rozgrzanego piekarnika 180' na 25 minutek ;)
  • MUFFINY CZEKOLADOWE
  • "Gotuje" słodkie chwile z godnie z instrukcją na opakowaniu.Formę do mufinek wykładam posmarowanymi olejem papilotkami. Nakładam po jednej łyżce masy, na nią 1 łyżeczkę budyniu czekoladowego i 1 łyżeczkę budyniu waniliowego.Resztę masy wykładam na budyń. Na wierzch sypię białą połamaną czekoladę. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika 180' na 25 minutek ;)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy