Muffiny bardzo czekoladowe

Rozpływające się w ustach, przepełnione czekoladą babeczki. Nie są za słodkie, po prostu idealne!

Deserybabeczkimuffinki

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stołowe dobrej jakości kakao
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady, posiekanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W jednej misce wymieszać składniki suche - mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kawę, kakao oraz czekoladę, w drugiej składniki mokre - mleko, jajko, olej i wanilię. Szybko wymieszać składniki mokre z suchymi – tylko do ich połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, napełnić je ciastem do ok 2/3 wysokości oraz posypać pozostałą czekoladą. Piec ok. 20 minut w temp. 200 st.
  • Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy