Mortadela z cebulką

Taniutki obiadek :)

dodany przez: madziulka

dania mięsne

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 167 głosów)

Składniki:

  • 700 dag mortadeli
  • 3 cebule duże
  • keczup
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Mortadela z cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozgrzewamy olej.Cebulę obieramy i kroimy na krążki, wrzucamy na rozgrzany olej. W tym czasie kroimy kiełbasę na grube kwadraty i wrzucamy do cebuli, smażymy do przypieczenia kiełbasy co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliła. Pod koniec doprawiamy pieprzem chwilę jeszcze smażymy i dodajemy keczup, podduszamy bez przykrycia około 5-8 minut. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: