Mortadela z cebulką

Ocena:

4.56 (167)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Taniutki obiadek :)

Składniki:

  • 700 dag mortadeli
  • 3 cebule duże
  • keczup
  • pieprz
  • olej

Mortadela z cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozgrzewamy olej.Cebulę obieramy i kroimy na krążki, wrzucamy na rozgrzany olej. W tym czasie kroimy kiełbasę na grube kwadraty i wrzucamy do cebuli, smażymy do przypieczenia kiełbasy co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliła. Pod koniec doprawiamy pieprzem chwilę jeszcze smażymy i dodajemy keczup, podduszamy bez przykrycia około 5-8 minut. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne