Morelowe risotto z parowaru

Słodko – pikantny ryż doskonały do drobiu

Dodany przez:

Morelowe risotto z parowaru

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 200 g suchego ryżu
  • 300 ml wody
  • 5 suszonych moreli
  • ¼ papryczki chilli (świeżej lub suszonej)
  • 1 łyżka przyprawy do ryżu
  • ¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Przygotowanie

  1. Morele kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 mm), papryczkę bardzo drobno siekamy. Do wkładki w parowarze wsypujemy ryż, zalewamy go wodą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Gotujemy przez 40 minut. Na drugim poziomie parowaru można ułożyć klopsy lub pulpety drobiowe i w ten sposób mamy „dwie pieczenie przy jednym ogniu” J
  2. Smacznego!
obiad wegetariańska risotto morele parowar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy