Moje sandwiche

Pyszne ciepłe kanapki na śniadanie lub kolację.

ZapiekankikanapkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 183 głosów)

Składniki:

  • * chleb tostowy pszenny 500 g
  • * masło
  • * wędliny (schab w majeranku, szynka i polędwica z indyka)
  • * rzodkiewka
  • * ogórki korniszony
  • * ser żółty w plastrach
  • * ketchup
  • * majonez
  • * musztarda

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Chleb tostowy (pokrojony) smaruję masłem (ja dziś musiałam strugać je na wiórka, bo było zmarznięte).
  • Na masło daję kleksy z musztardy, układam wędlinę, (końcówki lub podeschnięte plastry).
  • Na wędlinie układam plasterki rzodkiewek i korniszonów, kleks majonezu lub ketchupu.
  • Nakrywam plastrem żółtego sera i przykrywam całość posmarowaną drugą kromką.
  • Rozgrzewam opiekacz, układam na nim po 2 zrobione kanapki, zamykam i zapiekam.
  • Właśnie przygotowuję na dzisiejszą kolację.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy