Moja pejzanka

Zupka z przedszkola-córeczka uwielbia. Moja odbiega od orginału

dania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Składniki:

  • 0,5 główki małej kapustki
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 0,5 małego selera
  • 5 ziemniaków
  • 0,5 cebulki
  • 1 laska kiełbaski wędzonej
  • 3 żeberka
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyzki śmietany
  • natka z pietruszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do garnka z 3 litrami wody dodajemy listek, zielę angielskie, marchewkę , seler i pietruszkę- starte na grubych oczkach tartki. Dodajemy również żeberka. Całośc (pokrojona w kosteczke to i to) dusimy max 3-5 minut. Dodajemy do wywaru wraz z pokrojonymi w kostke ziemniakami. Nadal gotujemy. Po 10minutach dodajemy kapustkę drobno posiekną. Gdy ziemnaiki będa już miękie zaprawiamy zupke śmietaną Doprawiamy sola i pieprzem Na wierzch natka z pietruszki
  • Danie idelanę dla dzieci-moje za tym przepadają

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy