Moja "Panga"

Smaczna rybka!

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 183 głosów)

Składniki:

  • panga
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • pół cytryny
  • mąka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Umytą rybę skrapiany cytryną, wstawiamy na pół godziny do lodówki. Na jednym talerzu wsypujemy mąkę, na drugim jajko z mlekiem, roztrzepac. Bułkę tartą wymieszaj z pietruszką. Rybę osuszyc ręcznikiem papierowym, przypraw. Obtocz w mące, jajku, bułce tartej z pietruszką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor. Można podawac z frytkami, albo pieczonymi ziemniakami, do tego surówka.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy