Moja orientalna zupa z krewetkami

Moja pierwsza zupa orientalna pikantna :)

Dodany przez:

Moja orientalna zupa z krewetkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • krewetki królewskie świeże 250 gram
  • 100 gram makaronu ryżowego wstążki
  • mała puszka pędów bambusa w zalewie ( 200 gram )
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • por mały cały
  • kukurydza konserwowa 100 gram około
  • papryczka chilli czerwona świeża
  • kostka rosołowa z kury
  • 2 kostki rosołowe Tom Yum ( Knorr )
  • kilka kropli tajskiego sosu rybnego
  • łyżka sosu teriyaki
  • łyżeczka suszonych płatków chilli

Przygotowanie

  1. Pierwsza moja zupa orientalna - wyszła pyszna , zajadał się cały dom:) Zaczynamy od wstawienia bulionu - czyli w dużym garnku kostki rosołowe zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzątku , następnie zmniejszamy gaz , dodajemy poszatkowanego pora i kapustę włoską i gotujemy - w międzyczasie odsączamy pędy z zalewy i kukurydzę konserwową.Papryczkę chilli myjemy , musimy ją przekroić wzdłuż i pozbyć się nasion.Po 15 minutach do zupy dodajemy pędy i kukurydzę oraz papryczkę , mieszamy dokładnie.Teraz do zupy dodajemy kilka kropli sosu rybnego tajskiego oraz łyżkę sosu teriyaki i łyżkę suszonych płatków chilli czerwonego.Na samym końcu parę minut przed podaniem do zupy wrzucamy krewetki królewskie.W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy,wrzucamy go na wrzącą osoloną wodę i gotujemy około 6 minut.Smacznego Kochani:)
zupa kapusta por tajska zupa krewetki królewskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze